Tussen vier muren


“Een wolk van stemklank vult de ruimte. Een regen van watjes dwarrelt op je neer. Soms klinkt het zachtjes, soms is het spannend, maar het is altijd verrassend.”


Deze muzikale ervaring opent al je zintuigen, brengt je op ongewone wijze in kontakt met de buitenwereld. Wij doen dit bij mensen die letterlijk ”tussen 4 muren” zitten, die afhankelijk zijn van wat er naar hen toekomt. We komen in hun tehuis, woongroep of aan hun ziekbed, omdat zij door hun beperking niet zonder meer een “geschikt publiek” zijn voor een concert. Wij passen onze muzikale benadering aan op de specifieke doelgroep en kunnen ook op hun muzikale verzoeken ingaan. Onze muziek blijkt hen te raken. Zij genieten zichtbaar en worden rustig en aandachtig of juist heel actief. Het blijkt dat zij de taal die muziek is heel intuďtief begrijpen.

Omdat bovengenoemde instellingen vaak weinig budget hebben, worden we soms gesponsord door bedrijven als Rabobank, ING-bank en Mediq.Voorbeeld

We komen inmiddels al verschillende jaren zingen bij Sherpa in Baarn, waar kinderen en volwassenen met meervoudige beperkingen wonen en worden verzorgd. Na een van deze optredens, kregen we de volgende recensie toegestuurd

Kerstconcertjes bij bewoners: wederzijds kerstcadeau (21-12-2012)

Afgelopen woensdagavond 19 dec. gaf een deel van de Vocal Group Close Focus uit Utrecht vier intieme kerstconcertjes in de huiskamers van Waverstraat, Vechtstraat en Zwinstraat. De 12 zangers zongen een gevarieerd repertoire in verschillende sferen met zowel vrolijke als stemmige kerstmuziek. Ze varieerden in opstellingen, dan weer in een kluitje bij elkaar, dan weer verspreid onder het publiek, dichtbij en veraf. Er waren mooie reacties te zien: een uitgestoken hand, een schaterlach, een opgeheven hoofd, alert of juist ontspannen, opengesperde of juist dichtvallende ogen, veel geluid maken of juist even verstillen. Ook de zangers waren onder de indruk van het publiek, ze vonden het een heel bijzondere ervaring en het gaf hen veel voldoening om op deze manier iets te kunnen betekenen voor deze speciale, kwetsbare groep mensen. Het was dus een wederzijds kerstcadeau! De zangers vonden het heerlijk om te doen en komen graag volgend jaar weer!

Enkele reacties vanuit de woningen: